Kundcase: Redovisning, lönehantering, rådgivning

Matilda Mielind driver ett antal frisersalonger i Uppsala. De senaste åren har hon och hennes team varit med om en riktigt stark tillväxtresa. Hemligheten? Att involvera personalen i utvecklingsfrågor och att ta hjälp av en ekonomisk rådgivare.

35
1994
19 MSEK (2018)
Aspia i Uppsala
2019-03-26

Rådgivning håller investeringsmodet uppe

Matilda Mielind driver ett antal frisersalonger i Uppsala. De senaste åren har hon och hennes team varit med om en riktigt stark tillväxtresa. Hemligheten? Att involvera personalen i utvecklingsfrågor och att ta hjälp av en ekonomisk rådgivare.

Matilda Mielind, grundare av Mielindgruppen, startade livet som entreprenör 1994 då hon öppnade sin första frisersalong på Bredgränd i Uppsala. I början var det viktigt för Matilda att ha full kontroll och hon tog hand om väldigt mycket själv.

- Jag är en riktig siffernörd och älskar att grotta ner mig i detaljer. Men en dag tog det stopp, berättar Matilda. Jag kände att om jag skulle jobba vidare i den här branschen och kunna fortsätta växa så behövde jag en ekonomisk rådgivare. I detta läget bestämde jag mig även för att involvera min personal mycket mer i utvecklingsfrågor.

Och det har varit ett framgångsrecept. I dag driver Matilda fyra frisersalonger och stängde 2018 på 19 miljoner i omsättning.

Ekonomisk rådgivare ger positiv push

- En utmaning i vår tjänsteintensiva bransch är att få lönsamhet, säger Matilda. Stora investeringar tar några år att betala av sig. Med det sagt kan det vara svårt att hålla investeringsmodet uppe.

Det är där Aspia kommer in. Jörgen Jonsson, auktoriserad redovisningskonsult på Aspia, är Matildas högra hand som hjälper henne att göra kalkylerade riskanalyser.

- Med Jörgen kan jag bolla alla mina funderingar och han ger mig alltid en positiv push framåt. Han är en stor anledning till att vi lyckats utveckla bolaget.

Månadsrapporter, bokslut och årsredovisning

Jörgen och Matilda hörs varje vecka och ses en gång i månaden. Utöver den kontinuerliga rådgivningen stöttar Aspia med månadsrapporter, bokslut och årsredovisning. Lönehantering och bokföring sköter Matilda själv.

- Det är utvecklande även för oss på Aspia att jobba med en så stark entreprenör som Matilda – hon har enormt mycket idéer, säger Jörgen Jonsson. Så som vi jobbar tillsammans är optimalt – att jag som rådgivare kommer in i ett tidigt stadium – innan man exempelvis ska göra en större investering eller sätta en ny budget

Med Jörgen på Aspia som ekonomisk rådgivare kan jag bolla alla mina funderingar. Han är en stor anledning till att vi lyckats utveckla bolaget.
Matilda Mielind
Grundare av Mielindgruppen

MyBusiness underlättar samarbetet

Mielindgruppen och Aspia jobbar gemensamt i Aspias digitala verktyg MyBusiness.

- Det underlättar verkligen att vi alltid har samma information, säger Matilda. Genom systemet har vi dessutom kunnat automatisera mycket pappersarbete så att vi i stället kan koncentrera oss på utvecklingen av koncernen.

Vill du veta mer om verktyget MyBusiness?

Lämna dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss!

Jörgen Jonsson

Kundansvarig på Aspia
Jörgen Jonsson arbetar som auktoriserad redovisningskonsult och rådgivare vid Aspias kontor i Uppsala.
jorgen.jonsson@aspia.se