Kundcase: Redovisning och MyBusiness

Bjursås Berg & Sjö i Dalarna har tredubblat antalet besökare på tre års tid. Med en så aggressiv tillväxtresa gäller det att ha koll på siffrorna.

21
1979
36 MSEK (2022/23)
Aspia i Malung
2019-03-12

Smidig ekonomihantering med MyBusiness

Bjursås Berg & Sjö i Dalarna har tredubblat antalet besökare på tre års tid. Med en så aggressiv tillväxtresa gäller det att ha koll på sifforna. Per Kempe, vd och ägare, var snabb med att kontakta Aspia för ekonomihantering och rådgivning.

För några år sedan lämnade Per Kempe och hans familj Stockholm för att kunna ägna sig mer åt det de älskar – skidåkning.

- Vi bodde och arbetade först i Sälen, men för ungefär tre år sen fick jag frågan om att driva Bjursås Berg & Sjö. Så blev det – och efter en säsong köpte jag faktiskt anläggningen.

När Per var nytillträdd vd för skidanläggningen Bjursås insåg han att de behövde få bättre koll på siffrorna för att vända omsättningen och kunna starta en tillväxtresa.

- Jag tog in Aspia direkt – för mig var det viktigt att ha ett bra och erfaret gäng runt företaget.

Ekonomihantering som bokslut och deklaration

På tre år har nu Bjursås växt till en attraktiv, levande skidanläggning. Under de här åren har antalet besökare tredubblats och även omsättningen har nästintill tredubblats.

- I dag har vi en helt annan ordning och superbra konsulter som vi jobbar tätt med. Vi sköter själva den löpande bokföringen. Aspia tar hand om det kvalificerade redovisningsarbetet, bokslut, deklaration och såna grejer. Vi behöver liksom inte fundera på om det stämmer – vi kan lägga allt fokus på att utveckla verksamheten.

Vi har många olika system som kassor i restauranger, skidshop och lönesystem. Att vi kan samla allt i Aspias verktyg MyBusiness är superbra.
Per Kempe
VD och ägare Bjursås

MyBusiness samlar alla ekonomisystem

En viktig del för Bjursås har även varit att få till ett bra digitalt verktyg som kan hantera många system.

- En utmaning hos oss är att vi har många olika system som kassor i restauranger, skidshop, lönesystem och massa annat. Där har Aspias verktyg MyBusiness varit superbra. Här kan vi samla allt och med appen så har man det med sig överallt i telefonen. Det funkar supersmidigt, säger Per.

Vill du veta mer om MyBusiness?

Lämna dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss!

Maria Hällgren

Kundansvarig på Aspia
Maria Hällgren är auktoriserad redovisningskonsult och arbetar på Aspias kontor i Leksand.
maria.haellgren@aspia.se