"Snickfluencer" EmilFixar gör digital resa med Aspia Go

Kändissnickaren och egenföretagaren EmilFixar har på bara ett år dubblat sin omsättning efter att han valde att digitalisera och effektivisera sin ekonomihantering med Aspia Go.

Emil
2021
Många vackra hem!
Aspia Go
2023-09-04

Aspia Go hjälper "snickfluencer" EmilFixar att effektivisera sitt företagande

Kändissnickaren EmilFixar är egenföretagare som under ett år lyckats dubbla sin omsättning efter att ha digitaliserat och effektiviserat sin ekonomihantering med Aspia Go.

Emil Grönholm, eller mer känd som EmilFixar för de som bland annat följer Pernilla Wahlgrens diverse byggprojekt, driver eget företag som snickare, målare och Instagram influencer. Till vardags lever Emil ett förhållandevis digitalt liv, men när det kom till hans bokföring och ekonomihantering kände han ofta att han fortfarande levde i stenåldern.  

Jag brukar säga att jag levt i stenåldern. I fyra år skickade jag 300 papper med posten varje kvartal och antog att alla hade det så.
Emil Grönholm
EgenföretagareEn digitalhero med bokföring i pappersform 

Emil brukade spendera timmar med att samla och klistra kvitton varje kvartal för att skicka till sin redovisningsbyrå med posten. En mycket stressig process som Emil ofta hade ångest över. Tankar på att utveckla sin verksamhet var mycket påfrestande när det kunde ta flera veckor att få svar på frågor från sin redovisare som behövde räkna för hand för att ta fram svaren på Emils momsfrågor eller huruvida företaget hade råd att köpa in en viss produkt. 

– “Varje gång jag skulle fråga någonting, exempelvis har jag råd att köpa detta i år? Var de tvungna att kolla och det kunde ta några veckor innan jag fick något svar”, berättar Emil. "Nu kan jag ju bara gå in på datorn eller telefonen och kolla på sekunden, vad som funkar eller hur det går vilket ju blir en sporre också. Att vilja göra saker bättre och mer effektivt när man har den här översikten.”


Vad är Aspia Go?

Aspia Go är en digital ekonomihanteringstjänst som hjälper småföretagare att hantera sin bokföring, fakturering och lönehantering. Med Aspia Go kan du fota av dina kvitton som laddas upp direkt i systemet och din bokföring. Du får en notis i appen när något behöver göras, och där hittar du dessutom en tydlig överblick av företagets ekonomi.

Räkna ut din månadskostnad!

 

flyttade EmilFixar sin bokföring till mobilen med Aspia Go 

Aspia_Emil_fixar-bild

Men då kom digitala lösningen genom Aspia Go. Emil kan nu enkelt fota av sina kvitton med mobilen och bilderna laddas upp direkt i systemet på ingen tid alls. Veckor blev nu sekunder, och istället för att lägga ner flera timmar på sin ekonomihantering kan nu Emil lägga ner tiden på sin kärnverksamhet och vidareutveckling av företaget.

- “Jag har alltid velat hitta ett sätt att effektivisera min företagsekonomi, men visste inte att det fanns en lösning för min bokföring direkt i mobilen”, säger Emil. “Aspia Go har verkligen hjälpt mig att spara tid och pengar. Jag kan nu fokusera på själva verksamheten och att utveckla mitt företag.”

Aspia Go än dock mer än att bara fota av kvitton. Där ingår även ett större tjänsteutbud med bokföring, avstämd månadsrapportering, årstjänster och inte minst ett team med experter som sköter allt åt dig. Skulle du ha en fråga finns vi alltid bara en knapptryckning bort. Allt för att du ska slippa oroa dig för att något blir fel.


3 snabba med EmilFixar:

  • 1. Har vunnit VM i färgbrytning, fri dekoration och tapetsering

  • 2. Som liten önskade jag mig tejp i julklapp
  •  
  • 3. Jag har aldrig lärt mig dricka kaffe (trots jobbet)!
  •  

 

Dubblad omsättning efter övergången till digital ekonomihantering  

Under Emils första år med Aspia Go har han redan dubblat sin omsättning, något som inte hade varit möjligt utan Aspia Go. “På sekunder kan jag gå in i mobilen själv och se mina siffror i realtid. Nu har jag tid för att utveckla min verksamhet, vilket har hjälpt mig fördubbla min omsättning från tidigare år. Något som inte hade varit möjligt tidigare.

Nu har Emil ögonen på framtiden och tillsammans med Aspias nätverk av experter inom skatt, lön, HR och affärsutveckling sitter han säkert i båten. Tankarna börjar gå mot att anställa för första gången, något som inte fanns på kartan för bara ett år sedan. "Att anställa hade aldrig gått med gamla systemet jag hade. Nu kan jag få hjälp med lön, skatt, sociala avgifter så att allt sånt sköts på rätt sätt", konstaterar Emil.

 Foto:  Johan Arthursson (Content Innovation)

Vill du digitalisera din bokföring?

Melker Ågren

Ansvarig på Aspia
Melker Ågren arbetar som kund- och tjänsteansvarig för Aspia Go.
melker.agren@aspia.se