Publish date 2024-05-05
Reading time Lästid: 3 min

När är det läge att ta in en interim Business Controller?

Får ert företag plötsligt en vakans eller behov av förstärkning i ett projekt? Då kan en interim Business Controller komma väl tillhanda! Hen kan snabbt sätta sig in i er verksamhet och hjälpa till med allt från budgetuppföljning till att utveckla modeller för ekonomisk styrning. 

Vad gör en interim Business Controller?

En Business Controller är den på företaget som följer upp och analyser det ekonomiska läget. Är företaget tillräckligt lönsamt? Hur kan vi optimera vår budget? Behöver vi förändra något i verksamheten? Det är frågor som en Business Controller ställer sig, dagligen. 

Här hittar du mer information om vad en Business Controller gör!

När är det läge att ta in en Interim Controller?

Det är dock inte alltid som man har möjlighet att ha en Business Controller anställd, och även om ni har rollen på plats kan det finnas särskilt utmanande perioder då företaget behöver förstärkning. Då kan en interimskonsult vara lösningen. 

"Att ta in en Interim Controller kan vara en bra lösning när ett företag är i en förändringsresa. Vi är väldigt flexibla i vad vi gör och kan mycket olika saker vilket är en fördel när man inte riktigt landat sitt team och vägen framåt", säger Emina Bektas, som jobbar som interim Business Controller på Aspia.

"Vi har dessutom oftast varit hos många andra kunder i olika branscher och på så sätt jobbat upp en gedigen erfarenhet av olika typer av ekonomisk uppföljning." 

Utmana verksamheten och processer med nya ögon

En annan aspekt är att det ofta är nyttigt att få en ”utomståendes” ögon på sin verksamhet. Yaser Shakir, Interim Business Controller på Aspia, menar att det kan bidra till många nya insikter:

"En Business Controller analyserar, vrider och vänder på data och siffror. Bolag kan nyttja det för att få nya insikter om deras verksamhet från någon utomstående. Någon som ser verksamheten med nya ögon. En sådan person kan ställa frågor och utmana processerna som är satta." 

Söker du efter en interim Business Controller?

Vi garanterar en vass konsult som hjälper ditt företag i rätt tid! Fyll i din intresseanmälan så kommer vi kontakta dig inom 48 timmar. 

Författare av detta blogginlägg:
Yaser Shakir
Yaser Shakir är interimskonsult och arbetar vid Aspias kontor i Stockholm.