Publish date 2021-08-24
Reading time Lästid: 2 min

Så kan en smidig budgetprocess öka bolagets konkurrenskraft

Nu stundar en tid då många bolag påbörjar sina budgetprocesser. På Aspia ser vi en stark tendens till ökande investeringsvilja hos svenska företag, vilket gör budgetprocessen ännu viktigare. Men hur ska man tänka för att verkligen lyckas samt få ut mer av det arbete som läggs ner?

Årets sista kvartal är en viktig tid för många företag. Det är nu budgetprocesserna är i full gång och satsningar för kommande år ska prioriteras. Många företag som kanske avvaktade lite under pandemin blickar nu framåt och ökar sina investeringar för att utveckla sina affärsmodeller och bli mer konkurrenskraftiga. Investeringarna kan exempelvis handla om att köpa in nya system eller utveckla befintliga systemmiljöer. Många bolag lyfter nu även hem processer som tidigare har varit outsourcade till låglöneländer.

Men vad händer när många bolag i samma sektor gör likartade satsningar samtidigt? Det blir lätt lite av ett race där ute när bolagen vill öka sin konkurrenskraft genom den här typen av investeringar.
  Det kan då vara ett bra tillfälle att lyfta in en erfaren interimskonsult för att stötta upp i budgetprocessen, som i år kanske är lite mer komplex och långdragen än tidigare.

Det blir lätt lite av ett race där ute när bolagen vill öka sin konkurrenskraft

Det kan vara klokt att ta in hjälp med att exempelvis skapa business case, räkna på investeringar samt göra olika typer av simuleringar.

Vi på Aspia har erfarna ekonomikonsulter, med både breda och specialiserade kompetenser, som kan guida er genom en komplicerad budgetprocess och öka bolagets konkurrenskraft. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just er.

      Kontakta oss!       

Författare av detta blogginlägg:
Daniel Älåker
Daniel Älåker är ansvarig för interim consulting på Aspia i Sverige.